AANLOOP NAAR DE ‘AMÉRIQUE’

VINCENNES – De klassieke Ronde van Lombardije? De Fransen kijken al lang niet meer naar hun coureurs, die immers sinds Laurent Jalabert niets meer in de melk hebben te brokkelen. Maar de wielerkoers is wel een teken: het winterseizoen komt er weer aan. Voor de dravers dan, welteverstaan…
Afgelopen weekeinde waren van dat nakende winterseizoen al wat symptomen merkbaar. Zo maakte Pearl Queen een heroptreden, sinds 5 mei, en ook L'Amiral Mauzun – die we nog kennen van de Giganten – was weer van de partij. In Caen was er de rentree van Kesaco Phedo, de winnaar van de Prix d'Amérique in 2004. En ook de winnaar van de GP Lotteria in Italië, Exploit Caf, ontwaakte uit de zomerslaap. Voor geen van de genoemde paarden was het optreden een succes, maar in Frankrijk is dat geen ongewoon fenomeen. De meeste koersen staan immers in het teken van wat komen gaat: het winterseizoen.
Vincennes, dus. Op 27 januari van 2008 staat de Prix d'Amérique op het programma, maar aan de vooravond passeren nog een hele serie koersen die het niveau van 'voorbereiding' overstijgen: de Prix de Bretagne op 17 november is de eerste van deze lekkernijen voor de ware liefhebber.