Glidemaster in Yonkers Trot

NEW YORK

De Yonkers Trot in Amerika zal op 25 november de best bezette versie ooit zijn. Dat is mede te danken aan de late inschrijving van Glidemaster, waarvan de eigenaren een aanvullend inschrijfgeld van 60.000 dollar dienden te betalen.

De Yonkers Trot is de derde afdeling van de fameuze Triple Crown en kent nu een record-prijzenbedrag van liefst 728.000 dollar. Doordat slechts acht driejarigen aan het vertrek staan, hoeven er dit keer de week voorafgaande aan de eindstrijd geen series te worden verreden. Dat maakt het voor Glidemaster ook wat eenvoudiger zijn Triple Crown vol te maken. De zoon van Yankee Glide won eerder al de Hambletonian en de Kentucky Futurity. In veertien starts won hij zeven keer en werd even vaak tweede.

De Yonkers Trot is voor Glidemaster de laatste koers in zijn loopbaan. De pupil van Bob Burgess, Karin Olsson-Burgess, Marsha Cohen en Brittany Farms zal volgend jaar dekdiensten verrichten op Walnridge Farm.
Tegenstand krijgt Glidemaster van Algiers Hall, Bob Heyden, Here Comes Herbie, Ira K, Limbo Glide, Naughty Nunu and RC Royalty.

Mocht Glidemaster de Yonkers Trot winnen, dan wordt hij de achtste in de historie van de drafsport die een dergelijk huzarenstukje neerzet. Scott Frost (1955), Speedy Scot (1963), Ayres (1964), Nevele Pride (1968), Lindy’s Pride (1969), Super Bowl (1972) en Windsong’s Legacy (2004) gingen hem al voor.