HOLLAND-FESTIVAL GELSENKIRCHEN

In Gelsenkirchen hielden de Nederlandse rijders weer huis, met onder meer een snelle zege (1.15,7) van de zesjarige Photo Phoenix in handen van Rick Wester. De 24-jarige Alkmaarder is de laatste tijd opmerkelijk op dreef. De ruin is eigendom van amateurrijder Hans van Keeken.
Ook de tweede koers ging naar een oranjehemd, omdat Yorin met Ruud Pools voor de eerste maal in zijn loopbaan wist te winnen. De zoon van kampioenshengst Incredible Crafts is eigendom van Stal Diabolix. Het zou niet de enige zege blijken van de stal van Jan van Dooyeweerd. Zo zorgde Mario van Dooyeweerd voor een overwinning met Tara Pavas. De achtjarige dochter van Viking's Way zette een rappe 1.16,4 neer. Voor eigenaar Willemse was er zelfs nog een tweede zege met dank aan de leerling. Ook Zero Effort werd door de jeugdige Van Dooyeweerd naar de bloemen gereden.
Arnold Mollema liet zijn Unforgettable even een test afwerken met het oog op de komende Bild Pokal. In Duitsland waren er wat vragen gerezen omtrent de huidige vorm van de zeven jaar oude voormalige Derbywinnaar, na enkele mindere optredens in Vincennes. In handen van Thomas Panschow werden die vraagtekens echter omgezet in uitroeptekens. De 41-jarige pikeur stuurde Unforgettable zo overtuigend naar de winst, dat hij meteen tot favoriet voor de Bild Pokal werd gebombardeerd. De winnende combinatie nam snel de leiding en werd niet meer bedreigd. De 1.15,6 was goed, maar had zeker nog rapper gekund.
“Het was een eenvoudige zege”, aldus Panschow na afloop tegen de pers. “Ik denk dat hij in de Bild Pokal ook het te kloppen paard wordt, al zal hij dan door Roland Hülskath worden gereden, omdat ik zelf achter Hollys Boy zit.”
Niet veel later zou Panschow nog een tweede door Mollema getrainde draver naar de bloemen sturen. De vierjarige hengst Louis Vuitton was als groot outsider gestart.
Roland Hülskath liet van zich horen met winst via Whippet Boshoeve van Henk Kok. De draver wordt getraind door Jos Oorthuijsen. De Europese kampioen steekt in glanzende vorm en liet dat zien met liefst drie zeges, waarvan één met Mint Kronos voor Vibelzee JDS Racing. De stal van Ger Visser uit Deventer heerst momenteel op meerdere fronten in Europa.
Ook Gerrit Gommans deelde mee in het Hollandse succes. Hij zag Its my life naar de bloemen gereden worden door Andrea Dworatzyk.