NEDERLANDSE WINST IN DINSLAKEN

DINSLAKEN – De maandagse meeting op de baan van Dinslaken leverde voor de Duitse Gouden Helm Michael Nimczyk het meeste succes op. De kampioenspikeur zegevierde in drie van de tien koersen, maar ook de Nederlandse kolonie deed weer van zich spreken.
Cees de Leeuw won met Super Williams, de zoon van de geweldige Elionora Oldeson. De winst van de tegenwoordig ook in Frankrijk actieve De Leeuw zat ingeklemd tussen twee zeges van Nimczyk, waarvan één met de door Wiebe Landman gefokte Welcome Boshoeve.
Stefan Schoonhoven is ook regelmatig actief in Dinslaken. Maandag won hij met Warrior Boko, die met een sterke laatste rechte lijn de concurrentie kansloos liet. Een ander Nederlands talent, Robbin Bot, voldeed met Yum Yum Butcher aan de verwachtingen. De vier jaar oude zoon van Viking's Way was onlangs bij zijn debuut in Dinslaken al zeer overtuigend en ook nu had de jeugdige rijder uit Otterlo geen enkel probleem om de pupil van eigenaar Cees Guldemond naar de bloemen te brengen.
Winst was er ook voor Vantheman met Willem Goedhart. De Loosdrechter maakte duidelijk dat er dit seizoen vaker rekening moet worden gehouden met de hengst, die een betere indruk maakte dan verleden jaar. Ook Vantheman is een zoon van Viking's Way. De twee andere Nederlandse winnaars kwamen op naam van Dolly Dollar (Simon Woudstra) die een eerste winst boekte en Gorgio Crown (Gerrit Gommans) die eveneens als outsider naar de zege snelde.