DORIS K NAAR EERSTE ZEGE

DINSLAKEN – Geen koersen in Alkmaar op de maandagavond, dat betekent altijd een grote uittocht richting Dinslaken. Tom Kooyman, Rick Ebbinge en zelfs Hugo Langeweg Jr en amateur Maurits van der Wardt lieten hun gezicht zien in het Rührgebied. Niet zonder succes, want onder meer Langeweg nam met Doris K een zege naar huis.
In de tweede koers van de dag voerde Robin Vercammen de door Lei Reuten gefokte Lorel Kingswood in 1.18,2 naar de bloemen. De door Marleen Princen getrainde acht jaar oude ruin profiteerde slim van het feit dat favoriet Da Vinci SL ingesloten raakte.
In het nummer voor de topklasse bleef Sunzi November op stal vanwege keelproblemen. Daardoor leek Zenito Hanover met Gerrit Gommans het te kloppen paard te worden, maar de grote favoriet moest het afleggen tegen Prince of Night met Roland Hülskath. Sir Groenhof (Tom Kooyman) legde beslag op de derde plek. De winnende tijd van 1.16,9 was de snelste van de avond. Ondanks het op stal blijven van Sunzi November was Hugo Langeweg Jr niet voor niets naar Dinslaken afgereisd. Met Doris K, een ruin van drie jaar oud, won de nationale kampioen op overtuigende wijze. Voor Doris K was het de eerste zege in zijn loopbaan. De laatste winst van de avond ging eveneens naar een Nederlandse rijder. Simon Woudstra reed voor trainster Bianca Ederveen Devils Delight naar de winst in 1.19,6.