VILAS BOKO HAALT UIT IN ‘PIT PAN’

HAMBURG – De finale van de Pit Pan Rennen leverde een glorieus succes op voor de Nederlandse afvaardiging, waarbij Vilas Boko de onklopbaar geachte Terminator toch vlak wist te krijgen…
Oranje is een kleur waar men in Duitsland binnen de drafsport steeds meer een hekel aan krijgt. Ook in Hamburg ging een fors deel van het prijzengeld naar Nederland. De series van de Pit Pan Rennen werden al gedomineerd door Nederlandse troeven. Zo won Victoria Prinses met Robin Bakker de tweede serie (1.16,9) en ging Terminator zoals verwacht in de derde serie harder dan de opponenten. John de Leeuw parkeerde de pupil van Cees van Eijk, eerder dit jaar al winnaar van het Gouden Paard, op het stalterrein na een tijd van 1.16,7.
In de eindstrijd vertrok Terminator als de grote favoriet, maar het was Vilas Boko die uiteindelijk won. Het werd toch al een mooi feest voor stal Hauber die met drie paarden de favoriete Terminator voortdurend bestookte. Stalgenoten van Vilas Boko werden drie en vier: Vittorio Quick (Roland Hülskath) en Victoria Prinses met leerling Sydney van den Brande. Uiteindelijk haalde de trainer uit Deurze voor zijn eigenaren ruim elf mille op tijdens deze Paasmeeting, die met Vivaldi Teb (Roland Hülskath) en Theo Diabolo (Simon Woudstra) nog meer Nederlandse successen telde.