TIMELESS RENKA OP DREEF

DINSLAKEN – In Dinslaken was Timeless Renka maandag de verrassing van de avond. In de kwartfinale van de König Pilsener Pokal klopte hij met Rob de Vlieger de torenhoge favoriet Don Kingswood. De zoon van Vienna Dalimo die in zowel 2005 als 2006 enkele malen achtereen won, dicteerde lange tijd het tempo en demarreerde in de slotfase.
Tweede Paasdag worden de halve finales afgewerkt, dus ook dan zal De Vlieger vermoedelijk richting Dinslaken rijden. In zijn serie haalden ook Julius, Noble Umbria en Nimbus de halve eindstrijd. In de tweede schifting werd Zenito Hanover na een pure demonstratie met Gerrit Gommans winnaar. Ook vorig jaar was Zenito Hanover sterk in deze Pokal, hij liep in de finale destijds tegen zijn laatste nederlaag aan. Hij won nu twaalf keer op rij en klopte onder meer Sterre Kesbo.
Aaron D.T. was de favoriet in de derde kwartfinale, maar tegen een andere draver van Gommans, Its my Life, was geen kruid gewassen. Gommans levert maandag liefst vier halve finalisten.
Opvallend was het optreden van de nummer drie van de Duitse St. Leger van vorig jaar, de heroptredende Wildkaiser Montana, die met Tom Kooyman zelfs seriewinnaar The Rocket Bet kansloos liet. De koersavond werd aan het einde gedomineerd door onze landgenote Yvonne Wagenaar, die met respectievelijk Whitney Montana en Höwings Lausejunge de beide laatste ritten op haar naam zette.