PERSBERICHT Stichting Drafsport Aduard Zuidhorn

Mieke van der Meer optimistisch over kansen in Aduard

Draftrainster Mieke van der Meer heeft zes paarden aan de start woensdag 6 juni in Aduard. De trainster uit Oosterwolde heeft hoge verwachtingen van vijf van de zes paarden. “We hebben een aantal paarden speciaal in training gehouden, omdat ze het vorig jaar zo goed deden op gras. Ik blaas niet hoog van de toren dat we woensdag 5 koersen winnen, maar ik denk wel dat mijn paarden zich goed zullen tonen en tot de kanshebbers horen.

De eerste pupil van Van der Meer is Uviana Flash. “Uviana Flash komt in de tweede koers aan de start met pikeur Tom Kooyman. Winnen zal moeilijk worden, maar ik laat me graag positief verrassen. Het paard is nog nooit op gras gestart en dat proberen we. Met Tom Kooyman zit er een ervaren pikeur achter, die het beste uit het paard haalt.”
In de vierde koers is Van der Meer met twee paarden aanwezig en beide kunnen als kanshebber worden geboekstaafd. “Ik zelf rij Swinging Spirit. Dat paard hebben we speciaal in training gehouden voor het gras. Dat is een draver die het wat moeilijker heeft op de grote banen, maar op gras in zijn element is en daar ook al veel overwinningen heeft behaald. Het dier is er klaar voor, maar moet 25 meter geven op mijn andere paard in de koers Unice Power. Die wordt gereden door Tom Kooyman en is ook zo'n echte grasvreter. Ook Unice Power is in training gehouden voor het grasseizoen. Vanuit het 1ste gelid moet het mogelijk zijn een mooie positie in de koers in te nemen.”
Voorheen reed Mieke van der Meer met veel succes zelf als amatrice, maar nu ze beroepstrainer is kan dat niet meer. In de amateurkoersen rijdt nu Gretha Posthumus en die mag op pad met The Black Pimp. “The Black Pimp heeft een heel mooi nummer en ik zal Gretha instrueren dat ze de kop moet nemen”, verklapt de trainster haar taktiek. “Dan het tempo zo hoog mogelijk houden. The Black Pimp wil ook alleen maar zo hard mogelijk op gras.” Posthumus bevestigt deze manier van aanpak. “Met dit paard gaan we voor de grasbaantitel. Een klassement over alle grasbanen. Het is voor mij de eerste keer dat ik aan de start kom in Aduard en ik doe mijn best direct het succes van The Black Pimp te evenaren van 2006 toen hij won.”
Vorig jaar was Mieke van der Meer vrouw van de dag, want naast The Black Pimp won toen ook Souteneur het hoofdnummer. Niet toevallig zijn beide paarden broers. “Souteneur liep onlangs op Alkmaar een wereldkoers. Hij is in topvorm. Ik denk dat deze draver een goede kans maakt te winnen, helemaal omdat ik bij de aangifte dacht dat ik 50 meter moest geven, maar voor het eerste band zijn geen paarden aangegeven, dus vertrek ik maar met 25 meter achterstand. Ik rij deze zelf en de afstand van 2.900 meter is hem op het lijf geschreven. Vorig jaar kon het paard alles binnendoor doen, maar nu we zelf op meters staan, moet je buitenom. In deze vorm en over deze afstand, moet dat mogelijk zijn.”
Een paard dat een jaar geleden bijna won is Diamonds Girl Byd. “Ik heb Josette Pools hiervoor gevraagd, want in deze koers krijgen leerlingen voordeel. Josette is een prima rijdster die ik deze opdracht toevertrouw. Ook dit paard laat zich optimaal zien op het gras en won vorig jaar een koers. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat nu ook weer kan.”
Met zes paarden zal Mieke van der Meer een nadrukkelijke stempel op de meeting kunnen leggen. Het zijn paarden die het publiek en de wedder in de gaten moet houden. De meeting is woensdag 6 juni om 17.00 uur, maar de baan is geruime tijd eerder open.

FOTO: Mieke van der Meer in 2006 aan kop van het veld met The Black Pimp. De trainster uit Oosterwolde heeft verwachtingen van de meeting in Aduard. (foto: Richard Wagenaar/www.erway.nl)
Deze foto is vrij van rechten voor gebruik bij dit persbericht.